actie

Back-to-Work

 | 

Na 70 dagen thuiswerken is je team minder verbonden met elkaar en met je organisatie. Alle inspanningen om contact te houden ten spijt. Je hebt niet die losse opmerkingen of vragen tussendoor waarvoor je niet gaat bellen of appen maar die juist de smeerolie zijn van de organisatie. Dat betekent niet dat zij niet gemotiveerd zijn. Hoewel dat risico ook om de hoek ligt. Zeker als het werk door omstandigheden op een laag pitje – of zelfs stil – heeft gestaan. Want hoe minder van mensen gevraagd wordt, hoe minder zij presteren.

Verfrist van start

Nu we weer naar kantoor mogen, ontstaan er andere situaties. Niet iedereen is tegelijkertijd op kantoor waardoor er dubbel gecommuniceerd moet worden. Op kantoor moeten we ook afstand houden. En er is wellicht een nieuwe focus in het werk waar nieuwe energie voor nodig is. Hoe zorg  je ervoor dat iedereen weer op elkaar intunet, dat iedereen met frisse energie de missie van de organisatie wil vervullen?

Hier vast een paar tips voor de eerste bijeenkomst:

  • Neem aan het begin en het eind van de sessie een kwartier om op een informele manier met jou en met andere collega’s te kletsen.
  • Begin met een helder doel van de vergadering en start met een ‘inzichtgevende’ vraag waarmee collega’s kunnen aangeven hoe ze erbij zitten. Denk aan vragen als: Waar ben je vandaag nieuwsgierig naar? Wat heeft je verrast afgelopen week? Wanneer is deze meeting voor jou zinvol geweest?
  • Geef aan wat er is gebeurd met de input uit vorige sessies. Zo maak je voelbaar en merkbaar dat er geluisterd wordt, en dat versterkt weer de verbinding.

Meer tips?
Voor het boven water krijgen van onvermoede talenten hebben wij 5 leuke oefeningen op een rij gezet. Deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor het creëren van verbinding. Download hier de checklist. Let op: de pagina ververst na het invullen waarna je het document kunt openen.

Back-to-Work sessie

Wil je eens meemaken hoe wij zo’n sessie begeleiden en ervaren welke impact dat heeft op je team, boek dan de Back-to-Work sessie. Neem contact op met Mari Bouwmans op 06-1478 0575 of mail mari.bouwmans@seizoenvijf.nl om te kijken of je in aanmerking komt voor een gratis sessie.

Misschien ook interessant voor jou::
Teamversneller: benut de talenten van je team
Product Booster: past je product snel aan
Corona Communicatie Kit: beschermt je reputatie
Scenario Verkenner: bepaal je toekomstige koers