een strategie die past

de seizoenscyclus van je bedrijf
Home/Bedrijfsstrategie/passende strategie

Een goede bedrijfsstrategie beschrijft hoe je je ambitie gaat realiseren op de middellange en lange termijn. En wel op zo’n manier dat het inspirerend is omdat het bijdraagt aan het verbeteren van het leven van je klant, omdat het relevant is, omdat het van waarde is voor je klant. Het ontwikkelen van een goede bedrijfsstrategie doe je daarom altijd samen met een team van medewerkers.

Welke strategie past nu bij jullie?

Welke strategie passend is is natuurlijk van meerdere zaken afhankelijk, zover was je zelf ook wel. Er is gelukkig geen one size fits all. Want je wil aansluiting op je doel, op jouw branche, op jouw bedrijf. Want het maakt nogal uit of je net gestart bent of al jaren in business.

De fases waar je bedrijf zich in bevindt en je ambitie bepalen welke strategie je moet volgen. Wij zien een mooie parallel met de cyclus van de seizoenen. Net als levende organismen kennen organisaties een levenscyclus. Met vier opeenvolgende seizoenen met herkenbare vaste patronen, voor- en nadelen. Er is geen ‘beste’ seizoen. Je kan dus kiezen welke seizoen het best past. Start-ups die gericht zijn op innovatie zijn beter in de lente terwijl financiële organisaties gericht op betrouwbaarheid beter een herfst-organisatie kunnen zijn.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de organisatieveranderingen mislukt. Vaak omdat de veranderstrategie niet gebaseerd is op het huidige en het gewenste seizoen. Met de juiste veranderstrategie kun je de transitie naar het juiste seizoen sturen. Weet jij eigenlijk in welk seizoen jouw bedrijf zich bevindt? Doe de gratis seizoenscan en krijg alvast wat tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Scan

Om te ontdekken in welk seizoen jouw bedrijf zit en dus welke focus je strategie moet hebben, hebben we de Seizoenscan ontwikkeld. De scan bestaat uit 13 vragen en met een paar dagen krijg je de uitkomst in je mailbox.

Doe de Seizoenscan

Blog

Gerelateerde diensten

Seizoenswissel; compleet programma om je bedrijf om te turnen

Scenarioverkenner: ontdek welke scenario’s je hebt gezien alle ontwikkelingen

Blijf op de hoogte met één inspiratiemail per maand