de strategie in de praktijk brengen

elke dag is strategiedag
Home/Bedrijfsstrategie/strategie uitvoeren

Van goed op papier naar een goede uitvoering is een belangrijke maar onderschatte stap. We horen het heel vaak van onze klanten. Als de strategie eenmaal bepaald is, komt de vraag: hoe ga je dan implementeren. Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand. Het is helaas niet een gouden knopje die je kunt omzetten. Strategie-implementatie is een kwestie van elke dag verder bouwen. Een never ending journey van doen, leren en weer aanpassen.

Onze Koers & Karakter Dynamiek geeft handvatten om het hele jaar door met je (uitvoering van) strategie bezig te zijn. Door de cyclus van de 4 B’s te doorlopen wordt strategie een levendig onderdeel van je bedrijfsvoering:

  • Doorlopend Beheersen van je strategie door heel helder te zijn in wat het bij de klant en op de werkvloer betekent en ook consequent wordt uitgevoerd
  • Continu Begrijpen wat er gaande is – zowel intern en extern om de onvermijdelijke afwijkingen te kunnen signaleren en analyseren
  • Voortdurend Beïnvloeden van de 8 elementen van je Koers & Karakter Dynamiek om te testen of je strategische stappen daadwerkelijk haalbaar zijn

  • Ten slotte Besluiten wat er toch écht anders moet in de toekomst – maar wel op basis van een stevig proces waarin onder jouw leiderschap je team voortdurend wordt geprikkeld en gedwongen om met een strategische bril te kijken naar de gang van zaken

Wat wij voor je kunnen doen

Het in de praktijk brengen van je strategie, begint op de eerste dag dat je je strategie ontwikkelt. Wij doen dit door medewerkers bij het proces te betrekken in interactieve sessie, door met hen in gesprek te gaan en vooral te luisteren.

Maar ook als je zelf een sterke strategie hebt ontwikkeld, kunnen wij je helpen met het in de praktijk brengen ervan:

  • Zo kijken we kritisch naar het onbewuste gedrag van het management; is dit in lijn met wat je zegt te willen in de strategie. Daarnaast kijken we naar je werkproces en organisatie inrichting.
  • We kunnen een stappenplan voor je ontwikkelen voor de implementatie.
  • En we kunnen de inbedding verzorgen op basis van een interim-constructie waar één van onze consultants wekelijks een of twee dagen jullie op weg helpt om de strategie eigen te maken zodat deze automatisme wordt in alle keuzes en gedrag.

Whitepaper

Je aan je plan houden is ongelooflijk lastig. Daarom hebben we 10 tips voor je op een rij gezet in een onze white paper Stick to the plan.

Download de whitepaper “Stick to the Plan”

Blogs

Workshop

Gerelateerde diensten

Natuurlijke Verversing: maak vernieuwing en verbetering een logisch én leuk onderdeel van de business

Strategie op 1 A4: workshop om de strategie bij je medewerkers te laten landen

Seizoenswissel; compleet programma om je bedrijf om te turnen

Benieuwd naar wat Seizoen Vijf voor jouw bedrijf kan betekenen?

Bekijk onze diensten