Elke markt biedt kansen, waarbij de één aantrekkelijker lijkt dan de ander. Maar schijn kan bedriegen. En in deze tijden is het zeker de moeite waard om zorgvuldig te zijn en de kansen waar je op in gaat zetten goed te wegen. Maar hoe doe je dat op een manier die niet je time-to-market vertraagt?

Slim schakelen is snel én doordacht

Snel schakelen betekent in deze tijden ook slim schakelen. Weten wat de stip aan de horizon is, weten waar je kracht ligt en hoe up-to-date je business skills zijn. Onderaan deze pagina kun je het overzicht aanvragen van de vijf cruciale business skills.

In hectische tijden lijkt tijd nemen om goed te kijken naar jouw kansen liggen een onmogelijke opgave, want moet je juist nu niet gewoon flexibel zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat je juist in hectische tijden heel goed moet weten waar je kracht ligt, waar je toegevoegde waarde ligt, en waar de markt heen gaat, zodat je een logische en flexibele portfolio van activiteiten opbouwt. En ja, dat vraagt verder kijken dan de huidige marktconventies.

Ontwikkel je kans-portfolio

Creativiteit, een nieuw perspectief, inspiratie vanuit andere branches zijn daarbij onmisbaar. Gecombineerd met een gedegen analyse van je financiële situatie, je niet-financiële vermogen en je marktsituatie geeft dat een sterk fundament om snel en slim te kiezen. Dat geheel noemen wij een kans-portfolio. Een overzicht van kansen in combinatie met de risico’s om zo voor de optie met de beste risico-waardeverhouding te kunnen kiezen.

Build-measure-learn

Ondanks de noodzaak tot snelheid adviseren wij al onze klanten om deze fase zorgvuldig te doen. Kwaliteit boven snelheid. Werken vanuit je kracht. In de implementatiefase zien wij de methodiek van build-measure-learn als heel bruikbaar om snelheid te kunnen maken.

Wij helpen je daar graag bij. Als sparringpartner en verrijker van je plannen en aannames. Of we gaan fundamenteler aan de slag met de Koers en Karakterdynamiek van jouw organisatie om te zorgen dat die optimaal optellen tot een kansrijke toekomst.

Vijf cruciale business skills

Wij hebben een vijf business skills op een rij gezet die volgens ons cruciaal zijn bij het succesvol implementeren van de toekomstplannen voor je bedrijf.

Aanverwante artikelen

Businessmodel Calculator en Social and Financial Return Model
Kansen selecteren begint met visie