Een nieuw business model vraagt om SEIZOENSWISSEL

Soms is het nodig dat de organisatie een draai maakt omdat de markt verandert. Door een concurrent, een nieuwe technologie of doordat de opvattingen in de maatschappij verschuiven. Of door zoiets ingrijpends als COVID-19. Dan weet je dat doorgaan op de vertrouwde manier het voortbestaan van je organisatie in gevaar brengt. Maar wat is dan wel de juiste bedrijfsstrategie en hoe zorg je dat de organisatie de transitie maakt naar het nieuwe businessmodel?

Doe de Seizoen Scan en ontdek of Seizoenswissel iets voor jou is

Businessmodel doorrekenen

Seizoenswissel is het programma dat je helpt om je bedrijfsvoering te transformeren naar een duurzame organisatie die klaar is voor de toekomst. Waar de Koers & Karakter dynamiek optimaal voor je gaat werken. Het is geen eenvoudig proces en het kost tijd, moed en doorzettingsvermogen. Maar door de inrichting van het programma wordt het makkelijker en zelfs leuk.

Business model calculator

Verdienmodel

Wanneer de toegevoegde waarde onduidelijk is, gaan mensen vragen stellen over de prijs en wat je nu precies koopt. Koop je een uur tijd of koop je een oplossing? De maatschappij schuift richting dat laatste. Dat betekent dat het veel gebruikte verdienmodel – aantal uren x tarief – op zijn minst aanpassing verdient. Sommige organisaties gaan verder en kiezen een heel andere vorm.

Meer omzet?!

Prijsstrategie

Wij vinden dat de prijsstrategie gedifferentieerd moet worden naar type klant en naar type oplossing. En daarbinnen ontstaan hybride vormen. Wat is nu voor jouw organisatie de beste prijsstrategie? Wij maken daarvoor een analyse van jouw doelgroep, jouw klantenbestand, de klantontwikkeling  en matchen dit aan uw kernovertuiging.

Omzet groei

Product-marktcombinatie

Benut de waarde die in je organisatie zit door passende verdienmodellen te ontwikkelen of nieuwe product-markt combinaties te benoemen. Zo spreid je je kansen en genereer je meer omzet.

Kennismaken
Foto: Seizoen Vijf paraplu

We vertellen graag vrijblijvend meer over dit programma en hoe dit anderen geholpen heeft. Zorg jij voor de koffie, nemen wij de vrolijke Seizoen Vijf paraplu voor je mee, zodat je bestand bent tegen een weersomslag.

Neem contact met ons op, dan maken we een afspraak