de strategie in de praktijk brengen

We helpen jou en je team met de implementatie

Home/strategie uitvoeren

Van goed op papier naar een goede uitvoering is een belangrijke  stap. Als de strategie eenmaal bepaald is, komt de vraag: hoe ga je dan implementeren. Het is helaas geen gouden knopje dat je even kunt omzetten. Strategie-implementatie is een kwestie van elke dag aandacht geven, doen, leren en aanpassen.

Bovendien staat je doelgroep ook niet stil. Er gebeurt altijd wel iets; een concurrent in de problemen, een leverancier die prijzen verhoogt, een trend die opeens zichtbaar wordt. Reden te meer om elke dag alert te zijn en je strategie te blijven toetsen aan de markt. Hoe? Meld je aan voor een wekelijkse tip.

5 tips om je strategie tot dagelijkse kost te maken

  • Schrijf voor jezelf een korte bondige strategische agenda. Begin bij de behoefte van je doelgroep, hoe speel jij daarop in, wat zijn je hoofddoelen

  • Benoem de 5 externe factoren die direct invloed hebben op je agenda

  • Schrijf op hoe je deze factoren dagelijks kunt checken

  • Vertaal je agenda in 5 relevante KPI’s (Key Performance Indicators)

  • Benoem de dagelijkse momenten dat je invulling geeft aan die KPI’s

Wat wij voor je kunnen doen

Als je zelf een sterke strategie hebt ontwikkeld, kunnen wij je helpen met het in de praktijk brengen ervan:

  • Zo kijken we kritisch naar het onbewuste gedrag en communicatie van het management; is dit in lijn met wat je zegt te willen in de strategie. Daarnaast kijken we naar je werkproces en organisatie inrichting.
  • We kunnen een stappenplan voor je ontwikkelen voor de implementatie.
  • En we kunnen de inbedding verzorgen op basis van een interim-constructie waar één van onze consultants wekelijks een of twee dagen jullie op weg helpt om de strategie eigen te maken zodat dat een automatisme wordt.

Whitepaper

Je aan je plan houden is ongelooflijk lastig. Daarom hebben we 10 tips voor je op een rij gezet in een onze white paper Stick to the plan.

Kennismaking

Foto: kennismaking

Benieuwd naar wat Seizoen vijf voor jou bedrijf kan betekenen?

Bekijk onze diensten

Benieuwd naar wat Seizoen Vijf voor andere organisaties heeft gedaan?