Heb jij je ‘dag op de hei’ al ingepland? Strategie er ff uit persen? Traditioneel ontstaat na de zomer de grote MT-trek richting de hei om de plannen voor volgend jaar uit te werken! Bij jullie ook? Of gaan jullie nu al aan de slag? Waarom zou je wachten? Het is nu toch ook een mooie dag om je strategie beet te pakken. Onze Strategie op 1 A4 Workshops zijn ideaal voor een doeltreffend en energieke ‘dag op de hei’ waar je weer op jaar op kan voortbouwen.

Elke dag is heidag

Bij Seizoen Vijf beschouwen we elke dag als een heidag. Elke bewuste of onbewuste keuze die je maakt heeft namelijk impact op de andere onderdelen van je organisatie en op het realiseren van je strategie. Strategie is dagelijkse business. En dus niet even snel je bedrijfsstrategie op papier knallen maar neem de tijd om stevig onderbouwd je strategische Koers uit te zetten en je Karaktertrekjes zorgvuldig onder de loep te nemen. Zo maak je voor jezelf en je collega’s duidelijk wat anders zal moeten om je strategische Koers te kunnen varen. .

En ja, een dag op de hei is ook nuttig

Dat neemt niet weg dat een dagje fysiek (het kan weer!) samen op de hei uiterst waardevol is. Teamspirit en discipline wakker je hiermee aan en de Koers scherp je aan! Einstein zei (kennelijk) ‘If you can’t explain it simply then you don’t understand it well enough’. Nou, zo ook met je bedrijfsstrategie! Als het niet op 1 A4 past dan is het geheid (excuses voor het woordgrapje 😉) te moeilijk. Dus super goed om samen de Strategie op 1 A4 workshops te doen om te zorgen dat alles wat je moet en wil vertellen op 1 A4’tje past!

Strategie op 1 A4 – LUKT DAT?

Als je al goed hebt nagedacht over het ‘waarom?’ van je bedrijf en goed weet wat er in de markt zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld dan is het een mooie uitdaging om je strategie een grote beurt (of misschien alleen een APK!) te geven door stevig en vlot je KERNOVERTUIGING, je DOELEN, je STRATEGIEEN, ACTIES en bijpassende MEETPUNTEN op één A4’tje te zetten. Zo ontstaat, net als in een spinnenweb, een volledig, samenhangend en doordacht actieplan voor het komend jaar –simpel en doelmatig!

Benieuwd of jouw team klaar is voor een strategie ‘dag op de hei’? Doe de Koers & Karakter Scan om te zien of het iets voor je is.

DOE DE KOERS EN KARAKTER SCAN

Vertel het door!

Mooi dat alles voor het MT scherp staat genoteerd maar dan begint het echt. Om waardevol te zijn zullen jouw collega’s moeten begrijpen wat en waarom bepaalde acties nodig zijn en welk gedrag wenselijk is. Schema’s en leuzen werken niet. Verhalen wel – daarom is het belangrijkste aspect van deze workshop(s) dat je hele team de belangrijkste verhalen gaat verwoorden die consistent jullie agenda tot leven brengen en klaar zijn om ingezet te worden in het dagelijks reilen en zeilen van jullie organisatie.

Workshop strategie op a4 inplannen?