Hoe zorgen we dat meer (jonge) mensen kiezen voor een baan in de (ouderen)zorg?

Seizoen Vijf zorgt voor een scherpe en verfrissende aanpak van strategische vraagstukken

najaarsactie

Wij zien en horen dat ziekenhuizen en zorginstellingen kampen met problemen om goed personeel te vinden en te binden. Ook opleidingen hebben moeite om voldoende gemotiveerde studenten af te leveren. Naast werkdruk en salaris speelt de beeldvorming rondom de zorg een belangrijke rol. Daar kunnen we met elkaar toch wel wat aan doen? Laat weten wat er bij jou speelt. We koppelen graag de resultaten aan je terug.

Case; herijken functieprofiel

De Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal wil het ziekenhuis in deze onstuimige tijd goed op de kaart zetten. De wereld verandert snel, en dat betekent dat een duidelijke profilering voor het ziekenhuis, voor hoe zij communiceren en dus ook wat dat vraagt van een Hoofd Communicatie.

Om tot een profiel te komen halen we zowel intern als extern inzichten op en toetsen die aan deze profilering, die in essentie vraagt om een communicatieafdeling die naast productiehuis ook business partner is. Dat vraagt andere competenties, rollen en taken dan de voorganger die zich focuste op het creëren van middelen.

LEES VERDER

Koffie-uurtje

Verbinden

Wij werken zowel voor zorginstellingen als opleidingen in de zorg. We brengen partijen bij elkaar en zoeken samen naar verrassende manieren om het beeld te kantelen. Dus organiseren wij in januari 2023 een koffie-uurtje met een aantal bestuurders uit de zorg waar we samen op zoek gaan naar mogelijke oplossingen en verbeterpunten. Herken je dit, dan ben je van harte welkom om aan te schuiven. Geef via de button aan dat je hierin geïnteresseerd bent.

IK WIL WEL AANSCHUIVEN