75% Van de Nederlanders maakt verbeterplannen tijdens zijn zomervakantie. Dat is niet zo gek want lekker ontspannen op het strand bedenk je vaak de mooiste dingen, heb je de beste ideeën en slimste plannen hoe het anders en vooral beter kan. Dat geldt ook voor bestuurders. Een groot deel van die plannen (92%) wordt helaas nooit gerealiseerd of zelfs maar in werking gezet. Dat is jammer, vinden wij. En u natuurlijk net zo.

Maar waar te beginnen?

Waarom lukt het niet om die mooie plannen uit te voeren? De grootste valkuilen in de praktijk zijn de drang naar perfectie en de angst om echte keuzes te maken. Zoals Porter het al treffend zei: ‘The essence of strategy is choosing what not to do”. Want u vraagt zich ongetwijfeld af welk plan echt bijdraagt aan het succes van het bedrijf, welke plan maakt het leven echt beter, met welk plan moet ik beginnen? En voor u het weet bent u ingehaald door de praktijk en blijft het plan onaangeroerd. Daarom is ons motto: De nieuwe strategie is doen.

De Koers & Karakter dynamiek geeft het antwoord

De Koers & Karakter scan is een eenvoudige methode gebaseerd op de Koers & Karakter dynamiek, die snel en objectief inzichtelijk maakt waar het verbeterpotentieel van uw organisatie ligt en helpt met prioriteren van de verbeteraanpak. Zodat u direct aan de slag kunt om dat potentieel te realiseren.

De Koers & Karakter dynamiek is het resultaat van onze zoektocht naar wat de meest elementaire succesindicatoren van een organisatie zijn: we bestudeerden de literatuur en interviews met CEO’s van succesvolle bedrijven, spraken met experts, organiseerden bijeenkomsten en analyseerden onze eigen praktijkervaringen.

En alles viel op zijn plek. Uiteindelijk zijn er slechts acht elementaire succesindicatoren. Aan de hand van onderzoek en observatie binnen uw organisatie brengen wij uw score op deze indicatoren in kaart.

Doe het deze zomer anders

Laat voor de zomer nog uw verbeterpotentieel in kaart brengen. Dan kunt u ontspannen op vakantie met de wetenschap dat u na de zomer gericht aan de slag gaat. U kunt nu persoonlijk de scan invullen. Voor een onderbouwde analyse verzorgen wij de meting door uw hele organisatie.

Lees ook:
> True Colors
> Hoe delegeer ik taken aan mijn team?

We vertellen u graag vrijblijvend meer over de Koers & Karakter dynamiek. Via onderstaande button maakt u eenvoudig een afspraak, of stuur een mail naar welkom@seizoenvijf.nl